Puhu Jeesukselle -retriitit

Puhu Jeesukselle -retriittityön taustaa

Puhu Jeesukselle -retriittejä on järjestetty Kuopion seudulla ja nyt myöhemmin Etelä-Suomessa parikymmentä vuotta, ja niihin on osallistunut yli 300 eri henkilöä. Monet ovat osallistuneet retriiteille useammankin kerran retriittiläisenä ja tiimiläisenä, joten käyntikertoja on lähemmäs 800.

Yli kymmenen vuotta retriittejä on järjestetty kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Kevään retriitit on järjestetty yhteistyössä Kuopion ev.lut. seurakuntien kanssa, viime vuosina retriitit on pidetty Kuopion Alavan seurakunnan Neulamäen seurakuntakeskuksessa. Syksyn retriitit on järjestetty vuodesta 2015 alkaen syyskuun alkupuolella KRS:n Tervonsalmen loma- ja kurssikeskuksessa Tervossa. Vuodesta 2022 alkaen PJ-retriittejä on ollut kolme kertaa vuodessa, ja retriittejä on järjestetty myös Hyvinkään seurakunnan Sääksin leirikeskuksessa ja Helsingissä Töölön kirkolla.

Listaus aiemmista PJ-retriiteistä

Suomeen toimintamuoto on tullut Englannin anglikaanikirkon piirissä syntyneen ekumeenisen järjestön Wholeness Through Christ (WTC) kautta, kun suomalaisia on osallistunut Time with Jesus -retriiteille ja englantilaisia on vierraillut opettamassa Suomen retriiteillä. Toimintamuodon taustalla on kristillisen kirkon vuosituhantisen hengellisen kasvun, rukouskilvoituksen ja sielunhoidon perinne.


11.12.2023